'Strateški Akcioni Plan Za Izvoz Nekretnina Za 2025. Godinu' Kompanije GIGDER

'' GIGDER je najavio 'Strateški akcijski plan za izvoz nekretnina 2025', koji će povećati prihode od prodaje nekretnina strancima. U početku je to bilo 6 milijardi dolara 2020., do 20 milijardi dolara godišnje 2025. ''


Udruženje za promociju nekretnina u inostranstvu (GIGDER), koje djeluje na jačanju međunarodnih investicija u nekretnine, kako bi ispunilo sektorska očekivanja u ovoj oblasti na nacionalnim i međunarodnim platformama i bilo referentna nevladina organizacija u prodaji nekretnina strancima, najavio je '' Strateški akcioni plan za izvoz nekretnina 2025 '' za javnost.

Kako bi se održao 1. Redovni sastanak Generalne skupštine, održana je konferencija za novinare pod vodstvom Ömera Faruka Akbala, predsjednika Odbora direktora GIGDER-a. Anıl U. Övençoğlu, predsjednik odbora direktora Realtor Turkey Real Estate i Övençoğlu Construction Company, jedan od prvih članova GIGDER-a, prisustvovao je konferenciji na kojoj su se okupili vodeći profesionalci iz sektora nekretnina.

Uvodni govor održao je predsjednik GIGDER-a Ömer Faruk Akbal, a izjave su dali i zamjenik ministra trezora i financija dr. Nureddin Nebati, potpredsjednik Ureda za investicije predsjedništva Ahmet İhsan Erdem i predsjednik Privredne komore Istanbula (ITO) Şekib Avdagić. Naglašavajući da je Strateški akcioni plan za 2025. koji je predstavio GIGDER itekako potreban, i pozivajući sektor nekretnina da pridaju važnost upravljanju rizicima i fondovima, kao i da se usredotoče na ekološki prihvatljive investicije, zamjenik ministra trezora i financija dr. Nurettin Nebati primijetio je osiguravanje stabilnosti deviznog kursa i cijena podržat će izvoz nekretnina.

 Prema najavljenom akcionom planu, cilj mu je postepeno povećati promet od prodaje od 6 milijardi dolara od prodaje stanova stranim investitorima u 2020. godini na 20 milijardi dolara 2025. godine.

Primjećujući da strani investitori sada trebaju hodati na više „korporativnih, brzih, učinkovitijih i pouzdanijih“ načina kako bi uspješno završili putovanje o kupovini nekretnina u Turskoj, Ömer Faruk Akbal prenio je Strateški akcijski plan u 10 članaka;


 1- Uspostavljanje i institucionalizacija sistema izvoza nekretnina

 2- Novi izvještaj o istraživanju i studija podataka iznenađenja

 3- Provođenje zakona o licenciranju prodaje strancima

 4- Promocija nekretnina treba biti uključena u izvoz usluga

 5- Osnivanje Međunarodnog fonda za promociju nekretnina

 6- Ekskluzivna promocija na nova tržišta kao što su Kina, Hong Kong, Singapur i Indija

 7- Postavljanje 'centara za izvoz nekretnina'

 8- Podsticaj za ulaganje sa investitorskom vizom

 9- Prava stranih investitora moraju biti zaštićena

10- Digitalna rješenja s mrežnom punomoći

Budite u Toku sa Najnovijim Trzisnım Trendovima i Mogucnostima u Turskoj!
Pridruzite Se Nasoj mrezı

Budite u Toku sa Najnovijim Trzisnım Trendovima i Mogucnostima u Turskoj!

Ukupno Pretplacenıh e-maıla 30.000+

Loading...